Ei sitä vaan aina ymmärrä. Opiskelijoitahan tässä ollaan, mutta missä opetus. Photoshopista meille ei ole pintaraapaisun lisäksi tässä parin vuoden aikana kerrottu mitään. Ohjelmanahan tuo on perkeleen monipuolinen ja vaihtoehtoja ja resursseja löytyy vaikka ja mihin. Tälle alalle suuntautuvien opiskelijoiden, ainakin oman käsitykseni mukaan, tulisi saada kaikki mahdollinen informaatio näistä yleisesti jokapuolella käytettävistä ohjelmista.

Tuntuu vaan kovin orvolta tästä lähteä työelämään, kun lähes kaiken mitä täällä on kerrottu, tiesin jo peruskoulusta päästyäni. On vaan käsketty itse tutkia ja ottaa selvää, voiko se oikeasti olla näin, että tämä on se tapa opettaa nykypäivänä nuorille?

Monasti ollaan tässä luokkalaisteni kanssa pohdittu, voisiko tästä johonkin valittaa? Aina on kuitenkin vain jätetty se ajatustasolle. Tuntuu kovin väärältä. Tekisi mieli matkustaa muihin saman alan opinahjoihin (lähin Tampereella) ja nähdä vähän heidän tasoaan, ja kuinka asiat siellä käydään läpi.

Täällä nyt vain oppilaat tuntuvat hallitsevat ohjelmat heikolla tasolla, mutta siltikin opettajia paremmin. Epäselvyyksiä kyllä tulee, mutta ne jätetään omaan arvoonsa, koska opettajatkaan eivät vastausta osaa antaa.

Viiden viikon työharjoittelun suoritin tuossa keväällä Turun Sanomilla, ilmoitusten valmistus puolella. Tuntui kyllä aikamoiselta ryöpytykseltä kun tuon viiden viikon aikana opin ainakin triplasti sen mitä täällä puolentoista vuoden aikana on kerrottu. Siellä vain kummastelivat meille niin vierasta Illustrator-ohjelmaa.

Alalla keskeinen ja lähes pakollinen ohjelma, jolla TS:kin ilmoituksensa valmisti, oli meille täysin vieras, ei tiedetty sinne mentäessä edes mitä sillä kuuluu tehdä. Nyt kun tästä ollaan opettajia informoitu niin on kuulemma ky. ohjelma meillekin tulossa, odotellaan vain Turun kaupungilta rahoitusta. <3